söndag 6 augusti 2023

6 augusti - Hawkey Franzén vid flygeln

Vi var alla tagna av den starka konserten Hawkey Franzén bjöd oss i torsdags, på Ödeshögs Kulturskola, i ett arrangemang av Ödeshögs konstförening.

"Hur kan vi bygga en bro" var inte det första framträdande på flygel som Hawkey har gjort med sina sånger och texter, det kunde han berätta för oss alla som var där som dock inte visste bättre än att han är en mästare med gitarr. Nu fick vi veta med besked att pianospelet minsann också är väl integrerat i hans kunnande. 

Med handskrivna "noter", men utan musikaliska sådana, berättade Hawkey om sitt livs resa i musik och teater och om sin önskan att ett långt arbete därmed, skulle fungera som en bro mellan människor genom budskapet om kärlek, om politisk medvetenhet och om miljöengagemang, allt genomfört till ett vackert, starkt och fritt ackompanjemang där vi kände igen många av Hawkeys egna verk. Något lite felslag fick oss blott att inse att det som skedde på scenen var på riktigt! Det hela blev verkligen fantastiskt. 

Ca 20 personer var vi i publiken och därmed blev den lilla lokalen ändå ganska välfylld. När Hawkey avrundade sitt framträdande, starkt i spel och sång på sitt karaktäristiska sätt, ville ingen av oss att konserten skulle vara slut. Många av oss insåg med tårar i ögonen att vi varit med om något verkligt annorlunda, något unikt. Lyckliga vi som var där!

Nu önskar vi att Hawkey orkar fortsätta på inslagen väg, att han snart igen ordnar med ett nytt framträdande, så att många fler kan få ta del av en riktig mästare, Ödeshögs egen "sing&songwriter".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar