onsdag 16 augusti 2023

16 augusti - Dagar av annan sort

Har varit hemma mest den senaste veckan med en lätt förkylning. Paus från ateljén alltså, därav dåligt med rapporter i den här bloggen. Nu är jag emellertid på plats igen för en liten stund och passar på att datera upp mig en smula.

Sängliggande har jag inte varit. Det bär emot i det längsta. Jag har istället långsamt och omsorgsfullt målat ytterdörrarna på huset hemmavid.

Jag tog en kort paus för några timmar sedan och plockade, ännu med färg på fingrarna, av ett par liter kantareller på mitt ställe i Ombergs bokskog; det jag berättade om häromdagen. Jag stannade till vid ett av Ombergs små vattendrag som porlade som fyllt av vårvatten.

 

Nu har vi förresten precis ätit oss mätta på gräddstuvad svampanrättning av bästa sort. Gudagott!

Jag har slagit min lilla äng i trädgården. Jag använde motorgräsklipparen på högsta höjd eftersom jag inte har någon lie. Nu är ängen fejad och klar och igår fladdrade en sorgmantelfjäril dit. Jag tror det var de mogna plommonen som drog, både den och alla bin och getingar. 

Sorgmanteln satte sig att vila en stund i plommonträdets bladverk och då passade jag på. Visst är det en av våra vackraste dagfjärilar.

Jag kan inte låta bli att visa det officiella fotot av vårt äldsta barnbarn Ella Björkman som hon presenteras för fotbollsvärlden när hon nu tar plats i Sundsvalls Damfotbollsförening, SDFF i division 1. Hon anlände upp dit i förrgår och ingår i startelvan mot Gävle i cupspel redan imorgon.

Stolt morfar håller tummarna för succé!


Imorgon tänker jag pröva boule igen. Det är mer än ett år sedan som jag senast tränade med min klubb Lejonkulan i Linköping. Min fot har läkt tillräckligt för en test, tycker jag. Det känns spännande!

Det var väl ungefär allt, utom det där med regnet förstås. Vi närmar oss nästan 200 mm på en månad. Detta måste ju få en egen notering. Det räcker väl nu, vårt landskap är vattensjukt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar