lördag 15 juli 2023

15 juli - Hemma igen efter en vecka i Blekinge

Alldeles nyss kom vi hem från en veckas semester i Blekinge, Ulla och jag. Vi var där tillsammans med dotter Karins familj, maken Micke och barnen Hannes och Love. Det blev en härlig vecka i en vacker, spännande och jämfört med Östergötland väldigt annorlunda bygd, alltför sällan besökt; det var verkligen på tiden!

Vi hade hyrt en liten gård som var ansluten till ett turistnätverk, alldeles på gränsen till Småland, norr om Karlshamn, med Ire naturreservat och Lobergen inom nära räckhåll. Tomten var en fridfull glänta i ett frodigt, vilt och stenigt landskap med närhet till hela blekingska kusten inom en knapp timmes bilresa söderöver och den gjorde vi hela vägen från väster till öster. Norr om oss, i Småland, låg den cirkelrunda kratersjön Mien, skapad av en meteor för cirka 120 miljoner år sedan. Från den rann den vackra Miån söderut nedom backen vid vårt hus, ner mot Karlshamn och havet. 

länk till mer om sjön Mien

Jag tänker att det nog blir någon slags rapport från resan när jag landat färdigt, men tills vidare är det här skriveriet mest till för att meddela er läsare att jag är tillbaka på plats i mitt hemmalandskap.


Vi tog oss tid, del av en dag, Micke och jag, att skissa en smula i terrängen runt Miån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar