onsdag 13 september 2017

12 september - Jubileum Tåkernfonden


Det var fest vid Tåkern igår. Tåkernfonden fyllde trettio år och till jubiléet var även Ulla och jag inbjudna. Vi bjöds på frukost, mingel, tal, guidning och lunch och vi hade turen med vackert väder och en flock på sju ägretthägrar alldeles utanför fönstret.


Ägretthäger - en fågelart att vänja sig vid. Om tio år förutspår jag att den är en regelbunden och alltmer ökande häckfågel i Tåkern.


Landshövding Elisabeth Nilsson, här tillsammans med Ulla, hälsade välkommen med ett glas cider.


Landshövding Rolf Wirtén i berättartagen.

F d Landshövding Rolf Wirtén berättade historien om sitt engagemang för sjön Tåkern och dess fågelliv och sin roll som igångsättare av Tåkernfonden för trettio år sedan.


Lite mingel i salen. Här landshövding Elisabet Nilsson tillsammans med Tåkernfondens initiavtivtagare Christer Elderud och dåvarande byrådirektören på länsstyrelsen i Östergötland Sverker Kärrsgård.


Under en exkursion guidades vi kunnigt av guiden Malin Granlund Feldt som berättade för oss om sjön och dess historia, här från fågeltornet.En del av församlingen  på maden. Här fick vi också ta del av ringmärkning under ledning av Adam Bergner från Tåkerns fältstation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar