onsdag 16 augusti 2017

16 augusti - På fel plats

.
Vän av ordning noterar gärna när saker och ting hamnar på fel plats, såsom tiggarranunkeln som plötsligt har dykt upp i vår vackra pelargonplantering på altanen. Jag undrade länge vad det skulle bli av de där stora fingrade bladen men nu när det finns gula blommor blev det inte längre svårt.



Tiggarranunkeln har fått sitt namn av att den enligt sägen förr i tiden användes av fattighjon och tiggare till att gnida in i små sår och skavanker varvid den giftiga saften förorsakade dramatisk försämring med varbildning och stora köttiga sårkanter. Allt för att få mera medlidande. Huva!

Den är vacker tycker jag och berättade allt för Ulla som nu håller med mig om att den faktiskt får bli kvar där bland pelargonerna som en katt bland hermeliner.



Värre än så tycker jag det var att upptäcka det vackra pilbladet, Sagittarian, vid kajen längs Stångån mitt i Linköping bland mängder av sopor och skräp. Så totalt nedvärderande,otacksamt och förskräckligt var det att finna denna sköna varelse nedsablad och förolämpad av människor, att jag bara känner vemod och ilska.
Och, det kan väl inte missförstås vad jag anser vara på fel plats i det fallet. Fy attan för viss folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar