måndag 14 augusti 2017

14 augusti - Klubbmästare i singel boule

.
Så har jag blivit klubbmästare i singelboule i Lejonkulan Boule, Linköping, år 2017, en merit att suga på. Stolt och glad är jag förstås efter en seg men lyckosam svit segrar under lördagen ute vid Berg i Ljungsbro. För den som inte spelar boule kan jag berätta att det krävs både svett och hundraprocentig koncentration samt en hel del flyt, för att kunna att stå där som segrare till slut efter 7 timmars intensivt spelande.

Tidigare har jag blivit klubbmästare ett par gånger också i den anrika bouleklubben Club de Boule i Gränna och efter klubbyte för några år sedan känns det stort att få vara där igen, med en ny klubb.

Del av reportage ser du nedan, skrivet av ordförande Johan Nilsson och hämtat från Lejonkulan Boules hemsida. Se hela artikeln: http://idrottonline.se/LejonkulanPCLinkoping-Boule/Nyheter/gebbearbast


Final Gebbe -Bosse. En i långa stunder mycket välspelad final där Bosse har någon eller ett par pinnars övertag hela tiden men där Gebbe i slutvändorna lyckas vrida sig ur greppet och vända till seger både genom fint läggspel och välplacerade skott. Nu sköt Bosse inte mycket sämre han och han fick sin revansch senare på skyttet, se separat artikel, men fick ett tråkigt nedslag på sitt sista lägg som öppnade för att Gebbe hade "hela banan" på sig för att lägga in match, och det gjorde han, 13-10. Vad som glädjer mig extra är att trots att båda finlisterna är veteraner så spelades  minsann inget "veteranspel" utan "spelet spelades" fullt ut. Bra!

foto: Johan Nilsson

Gebbe Björkman, vårt 18.e namn i singeltroféen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar