lördag 11 juni 2016

11 juni - Naturmorgon i sorg

.
Jag har träffat Naturmorgons Lasse Willén många gånger. Nu blir det aldrig mer och jag har känner mig mycket ledsen däröver, efter meddelandet från igår att Lasse dog i torsdags. 
Ett halvt år som pensionär fick han endast; ett alldeles för kort liv är avslutat.

Nu var det i och för sig ett par år sedan sist som vi träffades på krogen i Väderstad och diskuterade ett kommande programinslag. Det var tänkt att handla om en bok som jag funnit på ett antikvariat; en bok om danska jägare som reste till Sverige i början av 1900-talet och jagade allting som påträffades av djur och fåglar, tranor, ormvråkar, tjädrar, sångsvanar m m. Jag påminde Lasse om boken och inslaget för ungefär ett år sedan men allt rann tyvärr ut i sanden och boken är ännu kvar i hans ägo. 


Innan dess besökte Lasse mig i min ateljé och gjorde ett omfattande inslag om Sveriges då, nyaste däggdjur (2009). Djuret var brandmus och jag hade tre individer i ett terrarium i min ateljé, för studium och dokumentation och många besök av naturvetare blev det under ett intensivt halvår - således även besök av Naturmorgon.


En välkänd och kunnig radioröst har nu tystnat och en vän känns förlorad. Vila i frid Lasse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar