tisdag 26 januari 2016

26 januari - Återblick på skäggmestävling

.
Hej!
Den 7 januari initierade jag en liten tävling på skoj. Den finns presenterad under detta datum nedan i min "Naturlig dagbok" och jag lade också ut den på Facebook.Jag tog bilden en vinterdag i Tåkerns vassar och där bland alla strån och vippor finns en flock skäggmesar mer eller mindre gömda i virrvarret. Jag undrade om du som läsare kunde få grepp om hur många de var. Detta var alltså tävlingsuppdraget.

Jag fick in drygt tiotalet svar, som föreslog mellan 5 och 17 individer. 
Det var ingen lätt uppgift eftersom fotot är tämligen lågupplöst och därför menar jag att alla deltagare har lyckats väldigt bra.

Här är nu facit; oåterkalleligt och enväldigt. Som förklaring vill jag anföra att jag verkligen själv har lusläst bilden i högupplöst version och kan nog säga att jag därmed är nästan hundraprocentigt säker på ett adekvat resultat.För att få fram en rättmätig vinnare har jag gjort så, att jag först har räknat alla rätt inringade skäggmesar varefter jag dragit bort de felringade och därmed har jag fått fram en slutsiffra. På så sätt blir det säkert bäst och mest rättvist.Vinnare blev Ola Freijd som hittade 17 riktiga skäggmesar av 19 och bara hade ett fel, alltså 16 rätt totalt. Fantastiskt bra gjort!Grattis Ola! Nu skickar jag dig såsom utlovat en enkel liten skäggmesskiss som "pris" och vill passa på att tacka alla er andra också som så välvilligt deltog i lekandet! 

1 kommentar:

  1. Väldigt roligt! Och, som jag skrev till dig, att ha flest rätt har ju mindre betydelse, det fina är ju att få äran till en skäggmesstudie av din hand! Tusen tack! /Ola

    SvaraRadera