onsdag 30 september 2015

30 september - Höstdagsakvareller från Tåkernbygd

.
En ovanligt mild september avslutas med ännu en soligt bjudande höstdag, nästan med lite sommarkänsla i släpet. Fast det förstås, i går morse var gräset vitt i skuggiga lägen för första gången denna höst.
Några lövträd går mot gult, brunt och rött redan, tranorna sträcker över bygden och den första skogsmusen är fångad i garaget. 
Det går förstås aldrig att komma undan sommarens reträtt även om man kan lockas att tro så ibland sådana här vackra dagar. Solen försvinner allt tidigare bakom grannens häck och superfullmånen är stor som en apelsin borta i öster just när kvällen blånar och hösthallonen bugar tungt på tunna grenar i solens sista strålar.

En kavalkad nyliga akvareller har blivit resultatet konstligt sett den senaste tiden; skissartade landskap direkt från plats i bilen eller dikeskanten. Varsågod! Kanske vill någon till och med bjuda på verken. 
Jag har tänkt mig enkla 500 kr per styck, frakt inkluderad, precis som de är med riven kant och allt. Finns intresse så meddela mig på e-posten, först till kvarn gäller. (Tillägg den 1/10 - Alla sålda ganska omgående). 1. såld

 2. såld

 3. såld

 4. såld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar