måndag 10 februari 2014

10 februari - Rapport från ett matlag i Skänninge

.
Gode vännen Yngve bjöd in mig som gäst förra veckan till ett matlag i Skänninge gamla stad. Klockan två på eftermiddagen var det dags för samling i PRO:s lokaler, där kök med full utrustning var ordnad för oss, ett gäng "gubbar" med nymornat intresse för matlagning på eget bevåg, och det var förstås inte första gången för dessa herrar. Innan vi kom till skott var det samling runt bordet för en stärkande tår, allmänt prat samt traditionellt spel och dobbel.Dagens "köksmästare" Arne och Yngve.

Sedan delades vi upp i en förrättsgrupp 2 personer, huvudrätt 4 personer och en efterrättsgrupp, där jag ingick, 2 personer. Allt skedde därefter under handledning av Yngve och Arne som stod för alla recept och  inköp.Avsmakning.

Det vankades skinka med legymsallad till förrätt, kyckling lite a´la Kina som huvudrätt samt ananas under täcke av mandelmassa till efterrätt.
Det var en trevlig och intensiv stämning i kökets alla delar och maträtterna blev mycket lyckade.Diskussion om utförande - hur går vi till väga?

Härmed framförs ett stort tack från undertecknad till dessa matglada herrar från Skänninge. Det var en ynnest att få vara med som gäst i ett så glatt gäng. 

Gebbe Björkman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar