lördag 5 november 2016

5 november - Hemma igen efter en paus i Spanien

.
Några snabba foton ur mobilen för att visa att Ulla och jag är hemma igen efter elva dagar söder om Alicante på Spaniens östkust.
För mig blev det en mycket välbehövlig paus från en höst fylld av arbete och ateljébekymmer.
Att vi dessutom kom att njuta av helt underbart väder blev extra bonus; det var faktiskt som de bästa av sommardagar hemma i Sverige. Då förstår ni nog ungefär.


Jag spelade bland annat hem förstavinsten i flaskboulen i Mil Palmeras och satte därmed några självutnämnda spanska mästare på plats och vann tre matcher av tre med 27 pluspoäng. Därefter blev jag bemött med vederbörlig respekt och ny syn på svensk petanca.


Vi tog oss tid för skön kontemplation. Aldrig någon stress. Bara lugn och ro.Vi unnade oss god mat, frukt och grönsaker. Här en burk Navajas - rakknivsmusslor - till mellanmål. De smakar som blåmusslor men med mera tuggmotstånd och lite som ett mellanting till Calamares - tioarmad bläckfisk. Mycket gott med andra ord. Och utseendet, vad sägs om det?


Härligt avkopplande strandväder, här vid playan i Torre Vieja. Varmt i vattnet och lugna dagar runt 25 grader. Det kan faktiskt inte bli bättre och ändå var detta i början av november.

Hemkomsten blev lite chockartad förstås med minusgrader och snö. Tänk att skillnaden kan vara så stor inom Europa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar