onsdag 4 mars 2015

4 mars - En liten paus

.
Jag vill bara meddela att jag tar en liten paus i bloggskrivandet någon dryg vecka. Jag behöver koncentrera mig på arbetet med boken "Korp", ifall någon av alla mina läsare skulle undra, tänker jag.

2 kommentarer:

 1. Vännen,
  stressa inte!
  Korpen kan inte vara lätt att gestalta i bild, som den kanske mest mytomspunna symbolen från forntiden till dagens hatobjekt hos t.ex. boskapsuppfödare. Korpen är kanske den fågel som jag lättast känner igen i luften.
  Den har en sådan magnifik kroppshållning, och den skiljer sig från andra kråkfåglar genom sin storlek, men också genom sin alltid så stolta siluett. Här kommer kungen, se mej och vik undan!
  På min fars egen sop-och skrottipp i Boxholm såg jag under hela 60-talet en hel del korpar. Faktiskt så hade jag en korp uppstoppad från just den tippen. Min far sköt den i rent oförstånd, men lät stoppa upp den hos Murman i Skänninge. Sedan fick jag den i present av farsan, och då på 60-talet tog jag emot den som en mycket fin gåva. Idag hade nog jag och salig fader blivet osams om den gåvan. (Jag har nämnt det här tidigare i din blogg, men det är värt att återigen påminna om det) Synen på korp och framförallt uppstoppade fåglar har svängt.
  Görans text och dina bilder - jag längtar efter den boken!
  Jobba vidare, det kommer att bli bra, som vanligt.
  Ölandsvännen Frank


  hatobjekt bland bönder och

  SvaraRadera
 2. Boken Korp har planerad utkomst under hösten 2015. Fram till dess är den förknippad med hårt arbete. Och som du märker har jag inte stressat den här veckan, eller, jo lite , eftersom jag stacke emellan med en otrolig resa till Indien.

  SvaraRadera