fredag 7 mars 2014

7 mars - "Uppdrag korp"

.
På något sätt kommer ett foto av flygande korpar som jag har tagit att ingå i en collagevinjett till TV4:s "Gladiatorerna".
Jag vet inte hur och riktigt när och egentligen inte heller varför. Men, så är det och jag har fått betalt och allt sånt, så nu väntar jag bara på att få se vad det blir.

Mer spännande och utmanande än så är att jag fått förfrågan att illustrera en kommande bok om "Korp". Jag säger inte mer just nu, ty allt är ännu lite löst upphängt i verkligheten och jag själv kanske allra lösast.
Men allt beror på mig och resultatet och jag ser fram emot uppdraget med stor spänning och nyfikenhet och känner att jag är riktigt sugen på att börja skissa korpar med glödande penna.
Det kräver jag nämligen av mig själv numera, att jag inte bara löser det för stunden, snickrar till något av rutin liksom, utan att jag verkligen går in i projektet till hundra procent, annars kan det kvitta lika.


Den här snabba korpskissen ur huvudet är bara ett torftigt första försök. Bättre kan jag hoppas på men då gäller förstås att lägga massor av tid på skisser och studier åt olika håll. Sen får man se hur det blir. Det vet jag inte än.

2 kommentarer:

  1. Jag säger heller inte mer, men jag tror att jag vet vem som är författaren!?
    Intressant det här med korp, en fågel som här på ön är
    hatad i vissa läger, den tar nyfödda lamm!? När tackorna föder i det fria utsätts de nyfödda lammen för predatorer, typ korpar, givetvis. Men det finns andra som ser just korpen som en renhållare i naturen, den som städar upp.
    Skulle vara intressant att ta del av en debatt om vår största kråkfågel och dennes vara eller inte?
    Ölandsvännen

    SvaraRadera
  2. Hej,

    med din ödmjukt seriösa inställning till ditt uppdrag kan slutresultatet inte bli annat än mycket bra. Tror jag. Det är en grannlaga uppgift. Korpen är ingen fågel vilken som helst. Korpens klonkande budskap om vårarna ligger djupt i folkkynnet. Då lättade det omkring humör och hjärta som varit bistert länge. Och så är det väl ännu in i våra digitala dagar tänker jag - och önskar dig Lycka i din måleriska strävan att fånga den kittlande myten och det magiska skimret omkring The Raven.

    Underbart uppdrag!

    SvaraRadera