fredag 4 mars 2011

4 mars - Skydda skogen

.
Man skulle säkert kunna sitta hela dagarna vid datorn och klicka in till hemsidor med upprop för angelägna hjälpbehov vad gäller humanitära, miljörelaterade eller skyddsvärda projekt av alla de slag.
Här nedan ser du loggan till ett av dem alla. En som jag prenumererar på för att hålla mig uppdaterad om vad som händer miljömässigt med den ur naturvårdssynpunkt hotade svenska
skogsmiljön.

Klicka in på den här länken och lägg din röst för urskogen i Änok. Snabbt gjort och mycket viktigt och det är bråttom!
.
"Ett akut hot ligger över fjällurskogen i Änok - ett av landets absolut vackraste fjälldeltan.
Änokdeltat är ett storslaget urskogslandskap, unikt i sig självt men också värdefullt som en del av en vidsträckt sammanhängande helhet av väglös vildmark. I Änok möts naturreservatet Pärlälvens fjällurskog och världsarvet Laponia, där bland andra Kvikkjokk-Kabla fjällurskog och nationalparken Sarek ingår.

Trots detta har Skogsstyrelsen utfärdat tillstånd för kalavverkning av 40 hektar urskogsartad skog mitt inne i Änokdeltat, endast en kilometer från gränsen till världsarvet Laponia. Länsstyrelsen skulle kunna ge ett formellt skydd åt området, men det kräver landshövdingens underskrift. När som helst kan avverkningarna påbörjas."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar