torsdag 22 juli 2010

22 juli - Regn

.
Den där dagen då jag skrev senast närmade sig åskfronten snabbt sydvästifrån men om kvällen löstes molnen upp och det blev aldrig mer än så.
Dagen därpå, den 14 juli, vräkte 60 mm regn ner under en timme. Det blev en blöta som mest rann uppe på torra ytor rakt ner i vattendrag och källare.
Två dagar senare, den 16 juli, kom ytterligare dryga tio mm regn. Dessa två regndagar av lokal karaktär var de första sedan början av juni.
.
Det har varit en sommar hittills, jämförbar med 1955, 1959 och 1976 såsom jag minns det. En upprepning av "barndomens somrar" eller rättare sagt den bild man har och förväntar sig ha från en sådan.
Värme utöver det vanliga - nästan aldrig under 25 grader utan fastmer runt 30 grader, med maximum runt 35.
Det har varit bad, sol och njutning varje dag. Jag har inte klagat någon gång över värmen men ändå suckat av lättnad de få tillfällen temperaturen dalat en smula.
.
Idag den 22 juli regnar det åter. Nu faller det stilla och vackert. En riktig front har kommit in från sydväst. Inte med åska och temperament utan mera lugnt och långsiktigt. Det känns bra så.
Kanske är värmeböljan över för i år. Blir det så känns det okej men det skulle inte förvåna mig om allt vänder till det heta ännu en gång om några dagar.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar