fredag 7 maj 2010

6 maj - Måleri vid Stugan

.
Vissa dagar är speciella.
Idag är en sådan dag, ty det är den dag då jag känner att jag slutligen blir färdig med mitt beting inför konstrundan årgång 2010.
Det känns oerhört skönt och befriande. Jag drar äntligen en suck av lättnad, hänger upp de senaste verken på stugväggen och sätter mig i brassestolen på gräsmattan och bara ...

... nu tänker jag faktiskt inte göra mer åt detta. Det får bli som det blir - och så rinner stressen äntligen av mig. Jag känner mig som nyfödd.
.

Stugväggsvernissage i braskande sol.

Den sista uppgiften var alltså att avsluta fyra oljemålningar som var påbörjade tidigare och som jag ville göra något mera av. Eftersom jag hade dem kvar i min ägo har jag gått och bligat på dem till och från och känt att det fanns mera att ge.
.
Nu har jag stått några dagar på min målaraltan och förstärkt koloriten och ljuset. Jag har arbetat med ökande självförtroende och har vågat "gå på" ordentligt.
Så hänger de nu där på väggen. Inte i bästa läge precis eftersom eftermiddagssolen strålar rakt in i dem och bländar ögonen och bleker ut kulören. Men likväl.

Värmen är god. Sädesärlan trippar på taket. Snoken ringlar i gräset, humlorna surrar och en mullsork kilar iväg från ett hål under mina fötter. Jag har en kopp kaffe på gång. Traktorerna vandrar mullrande i landskapet och de unga grågässen skränar från vallen bakom Kvarnstugan.
Att sitta så i värmen, tillbakalutad, och njuta av stunden och ett slutfört arbete = inte dumt alls.
.

Grågåsgässling och kabbleka - två barn av samma tid. Så här bedrägligt idyllisk och "söt" kan faktiskt naturen te sig i verkliga livet. Idag har jag upplevt det på plats nämligen. (Denna akvarell kan du bjuda på i min auktion här till höger)

På väg till bilen hittar jag äggskalet från en nykläckt björktrastunge. Paret snarkar varnande över mitt huvud. Det är dags nu, säger dom att ta det lite försiktigt häromkring.
.
Sen går vägen förbi Väversunda strandmad där jag spanar efter och också finner de första nykläckta grågåsgässlingarna som kliver kring i skir starr och klöka kabbelekor.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar