fredag 26 februari 2010

26 februari - Regn

..
På eftermiddagen klarnar himlen till azurblått. Jag skulle kunna gå naken i värmen. Det är nämligen två plusgrader. Takdroppet klingar som en symfonietta.
.
Det regnar! Morgonen är grå och regnet strilar mjukt ner över den vita snön.

Det är första gången på nästan två månader nu som temperaturen visar plusgrader, eller åtminstone nollgradigt. Jag bläddrar i min Naturliga dagbok och finner att det var den 28 december 2009 senast. Det dygnet var dock bara ett enda undantaget mildvädersdygn i en lång och bister vinter som började med en "Gnutta snö" den 14 december 2009 och troligen kommer att fortsätta en tid framöver. SMHI förutspår nämligen att kylan strax kommer tillbaka igen.
Det hörs också på sparvarna att den här dagen är efterlängtad och koltrastarna hänger inte på låset när jag går ut för att hämta tidningen.
*
Kvällen avslutas med en olycka.
Min hustru Ulla, som är yr av magsjuka, vinglar upp till telefonen, svimmar, faller och slår sig illa i huvudet.
Hon är ensam hemma, men min dotter fattar allvaret i situationen blixtsnabbt när mor försvinner mitt i samtalet och dråsar i golvet. Hon ringer mig i ateljén men eftersom jag just då inte hör något p g a att jag för fullt blåser en akvarell med min hårtork, varvid signalen drunknar, kallar hon på en ambulans.
Till slut nås även jag av allvaret och vi anländer hem samtidigt, som tur är, ambulansen och jag, så att inga dörrar behöver brytas upp.
.
Efter en första hjälp på platsen blir det transport till akuten i Motala, för undersökning, suturarbete, omplåstring och allmänvård.
.
Det är mycket som kan hända i ett hem, många in- och utgångar, varianter och tillfälligheter och många bitar som måste falla på plats om allt som den här gången ändå ska gå bra till slut.
..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar