torsdag 21 januari 2010

21 januari - Försenad 40-årskris

.
Det verkar som att en försenad 40-årskris slutligen har anlänt också till mig. Jag har gått med i ett hälsoprojekt nämligen. En 10-klubb, sanktionerad av landstinget i Östergötland och vårdcentralen och kommunen i Ödeshög, med målsättningen att till den 10-10-10 ha förbundit sig att göra framsteg i den personliga hälsoprofilen.
.
Själv har jag lovat att gå ner 10% i vikt, minska min alkoholkonsumtion med 10% samt förbättra min kondition med minst 10% och just nu är jag i full fart, om än i början, med att arbeta på mina åtaganden.
.
Sålunda drar jag, med förvånande spontanitet, iväg på en timmes promenad i rask takt; tidigare hittade jag alltid ursäkter för att undslippa sånt, eller om tanken ens fanns.
Det blir halva samhället runt och just när jag går över Tranåsbron upptäcker jag bruset från trafiken på E4 under mig. Jag väcks ur mina tankar, ljudets styrka överraskar mig. Jag vandrade alldeles omedvetet i inre tystnad, djupt försjunken i funderingar på hur jag ska arbeta vidare med ett kåseri till tidningen Corren.
.
Det gäller skriveriet nedan, "Mänsklig ondska" från den 19 januari, som kulturchefen på tidningen vill ha in nästa onsdag, då det är "Minnesdagen av Förintelsens offer". Jag behöver datera upp den på lämligt sätt, tycker hon.
Tänk så bra det fungerar med att i ett sådant läge ta en promenad.
.
När jag nu åter är hemma i ateljén känner jag mig färdig och säker.
Samtidigt har jag uppfyllt dagens hälsomål och jag tänker osökt på Björn Ranelids uttalande i "Stjärnorna på slottet" nyligen:
- "Bara ointelligenta människor struntar i att hålla sig i form".
.
Jag känner mig upplyft till högre nivå!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar