söndag 5 juli 2009

5 juli - Gotland nästa


Nu lyser solen igen, men väderläget är, precis som igår under Heda marken, något osäkert. Uppe i västra hörnet av Svealand bildas cumulusmoln som drar ner mot sydost, över Götaland och Ombergsbygden, i form av tillväxande molnband, som då de når ända hit ner har fått tillräcklig höjd och styrka för att kunna ladda ur sig både väta och dunder.
.

Solen går ner i Vättern.

Kvällen igår, efter en svettig dag på Heda marken, klarnade igen och värmen dröjde kvar. Vi åkte ner till Hästholmens hamn där vi intog en god måltid i fantastisk miljö alltmed solen sjönk i det innanhav som kallas Vättern.

Man får njuta säkrast på morgonkvisten och nu passar jag på att ta en runda, barfota i det numera fuktmjuka gräset varvid jag nogsamt undviker att trampa på alla bin och humlor i vitklöverns doftande blommor, nyper till mig djupröda hallon, tröskar av en näve smultron och sen vandrar bort till det gulröda bigarråträdet för en sista smakupplevelse, och ljudupplevelse! innan jag åter går in och sätter mig på altanen med en skål fil och en kopp te.

Ah! En ny härlig sommardag!

*


Tidigt i morgon bitti åker vi till Gotland. Jag har ett jobb på gång. Jag ska illustrera en stor A1, en plansch över en typisk Gotlandsmyr. Det är Gotlands länsstyrelse som står för beställningen och nu ska jag spendera fyra dagar på plats för förarbete. Ulla följer med. Man är privilegierad - jag vet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar